Dupa ce am comandat canapeaua galbena din Cluj, faianta Subway din Iasi, am mers pana in Jilava (acolo era magazinul!) pentru o galerie de perdea si am mancat doar miercurea si vinerea ca sa transform Cuibul Dorului in casa visurilor mele, mi-am dat seama ca pe mine ma gadila tare sa transform amenajarea intr-o activitate constanta. Asa ca iata-ma, un curs de specializare mai tarziu, in procesul de a materializa Ginger Home Design, viitorul meu butic creativ de design interior. Asa am inceput sa ma uit prin stanga si prin dreapta si am dat de CUIB, un eveniment dedicat arhitecturii si design-ului interior, care aduce in premiera in Romania personalitati internationale din prima liga a domeniului – Giulio Cappellini si Mateo Nunziati.

CUIB – eveniment de design interior la ARCUB

Aflat la a 2-a editie, evenimentul va avea loc in intervalul 29-31 martie la ARCUB si este dedicat constructiilor civile, prin 2 module:

  • biletul LevelUp este dedicat specialistilor in domeniu (arhitecti, designeri, consultanti) care vor sa afle ultimele noutati din domeniu direct de la trend-setteri si sa faca networking;
  • biletul BuildUp este pentru cei care vor sa isi cumpere sau sa-si amenajeze o casa. Cuprinde workshop-uri ce acopera intregul proces, cu ajutorul analistilor financiari, arhitectilor, inginerilor constructori si designer-ilor care vor semnala principalele capcane si vor oferi recomandari;

Cei 30 de speakeri vor atinge subiecte precum design-ul italian, tendinte contemporane in arhitectura, relatia arhitect-designer, implementarea unui proiect de design sau management de proiect.

Highlights

Sunt inca novice in universul creativ al design-ului, dar pe parcursul studiilor mele, mi-au atras atentia cateva personalitati pe care (norocul meu!) le-am regasit si la eveniment:

  • Hamid Nicola Katrib – arhitect roman scolit in Liban (unde a terminat Academia de Arte Frumoase din Beirut). Are un stil exotic si foarte fresh, realizeaza un festin de culoare in orice amenajare si are un rafinament aparte. Pe langa proiectele decorative peste care poti arunca o privire aici, este si pictor suprarealist (unul dintre curentele mele artistice preferate, asa ca nu avea cum sa nu fie in topul speakerilor de interes de la CUIB).

Autor: Hamid Nicola Katrib

  • Ioka Design – Iulia si Camina au transformat o prietenie in fundatia unui business de succes. In faza mea de research de design interior autohton, ele mi-au atras atentia printr-o prezentare foarte clean (publicitarul din mine is a sucker for good communication). In plus, eu surprind o anumita gratie in proiectele lor si apreciez echilibrul stilistic de care dau dovada.
  • Adela Parvu – am placut-o din primul moment cand am vazut-o la Visuri la cheie iar blogul ei este un website de referinta pentru mine. Mi se pare ca are o capacitate de a oferi nu doar frumusete prin proiectele ei, dar si know-how-ul necesar altor categorii de public, in care ma includ.
  • Giulio Cappellini – Art Director la Cappellini, este geniul din spatele unui design fluid, modern, intotdeauna aerisit. De altfel, brand-ul Cappellini este unul dintre cele mai importante de pe scena design-ului italienesc iar eu m-am indragostit de un scaun semnat de el, care pare realizat din spaghete (fun fact: cauta-l pe Google cu Cappellini design altfel la images iti vor aparea chiar farfurii cu paste).

Sunt foarte nerabdatoare sa asist la eveniment, asta si pentru ca e primul dupa absolvirea cursului de design interior. Sunt convinsa ca informatiile expuse acolo vor fi de folos oricarui decorator, dar partea buna este ca evenimentul e dedicat in aceeasi masura si celor care nu vor decat sa-si amenajeze propria casa si apoi sa-si vada de ale lor.

Asa ca, ce spui, ne vedem acolo?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.