Sunt Diana și sunt albă, foarte albă. Să fii albă în Epoca Bronzului ( și nu mă refer la aia de dinainte de Hristos) e un act de nebunie. Mai ales acum, că vine vara. Cum suratele mele, care dădeau trendul „albinoşilor”, Marylin Monroe și Grace Kelly, se bronzează într-o lume mai bună, am rămas singură și sidefie, într-o lume a solarelor.

Și că să fie și mai nașpa treaba, mania bronzului începe deja să se manifeste: Andra a scos un videoclip cu iz brazilian (brazilian = bronz) acum 2 ani și răsună pe orice canal de muzică dau, una din 3 femei de pe stradă are o piele atât de măslinie c-ai crede că s-a născut dintr-un tată și-o Nutella iar restul femeilor din România s-a măritat weekend-ul trecut (sau asta a fost impresia Facebook-ului) iar albul le-a făcut și pe ele să arate colorate.

Ei, albă fiind, fără vreo intenție să-mi dau următorii 30 de ani pe-un bronz de-o vară, m-am gândit că până apucă alții să facă mișto, nițică autoironie nu strică. Spargeți tubul cu SPF 50 și citiți:

  1. Hainele „de culoare pielii” nu au niciodată culoarea pielii.

Și nici machiajul. Dar asta nu înseamnă că e ok să apelezi la creme autobronzante. Am încercat și eu la un moment dat și zici că aveam hepatită.

  1. Unii cred că ești bolnav(a)

„Esti palid.”auzi destul de des dar de cele mai multe ori de la cei care te văd prima dată. Ce-i nașpa e că atunci când chiar ți-e rău și ești palid, cam greu să-și dea cineva cunoscut seama. Probabil că așa au ajuns oamenii cu piele portelanata o minoritate iar cei cu bronz majoritatea.

  1. De te-a-mbujorat un băiat, s-a prins tot cartierul.

Mă întreb dacă aș avea ten verde, dacă ar mai ieși în evidență faptul că mă înroșesc de emoții? Sau poate mov. Da, tenul mov ar fi grozav, atunci când mă emoționez.

  1. Te duci Albă ca Zăpada, te-ntorci Scufița Roșie

Te mai apucă și pe tine plecatul la mare. Și nu te bronzezi niciodată, dar cine a spus că nu te poți înroși? Ba te-nroşeşti în draci, mai repede decât se bronzează ceilalți. Și asta înseamnă că și tu te alegi cu Roșeală de Tractorist, Roșeală de Țăran în maieu, Roșeală de „am adormit la plajă”. Doar că nu e sexy, mai degrabă umflat, uneori.

  1. Și-o chestie bună: dacă ai nasul mare, e foarte posibil să nu iasă-n poză.

Asta pentru că fotografiile cu flash nu fac decât să-ți surprindă conturul corpului, căci de multe ori, trăsăturile se pierd într-o masă mare de…alb. Asta atunci când se vede ceva, că alteori se confundă cu contextul.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.