In ciuda faptului ca la momentul scrierii acestui articol, este inca 119 august, pare-se ca se apropie Craciunului. Curios, nu? Ei bine, de cativa ani incoace, printre traditiile mele preferate de Craciun e Calendarul Advent, inventia aia ingenioasa care iti distruge orice incercare de a te rezuma la un calendar mic, de portofel, ca sa nu ocupe spatiu, dar care ii umple pe cei dragi de bucurie si pe tine de bucuria lor.

Ce este Advent Calendar?

Advent Calendar este un sistem de cadouri (hai ca nu suntem pe blogul lui Pruteanu, sa-i spunem set de cadouri, mai bine) numerotate de la 1 ( decembrie) pana la Craciun, astfel incat cel caruia ii e destinat sa aiba parte de-un cadouas mai mult sau mai putin simbolic in fiecare zi. Exista si varianta cu activitati, dar mie imi place mai mult Calendarul Advent cu nimicuri adorabile cu care sa incepi ziua.

Nu prea am vazut prin magazine un astfel de produs, eu mi-am luat acum un an din Jumbo dar recunosc ca e uratel foc, e o bucata de material nasol pe care-s prinse buzunarele. Noroc, insa, ca e Pinterestul plin iar unele idei sunt atat de frumoase ca vor actiona ca niste obiecte decorative. Ocazie cu care mi-am permis sa sterpelesc cateva modele de Advent Calendar DIY si sa ti le astern aici, caci click-ul pe-alta pagina inseamna timp si cine sunt eu sa ma joc cu timpul tau?!

Ce poti pune intr-un Advent Calendar?

Diseara ma duc in Jumbo unde am de gand sa-mi pun portofelul sa faca striptease pentru niste nimicuri dragute cu care mama sa-si inceapa ziua, acum ca nu tre’ sa mai faca patul dupa fiica-sa. Regula e sa fie obiecte mici, ca sa incapa in buzunare sau cutiute, dar sa nu fie efectiv niste tampenii.

 1. Ruj
 2. Oja
 3. Accesorii de par
 4. Baterii
 5. O reteta de cozonac
 6. Lumanarele
 7. Decoratiuni de brad
 8. Cercei
 9. Poze Polaroid cu tine si destinatarul
 10. Mini-felicitare de Craciun
 11. Un bilet la teatru
 12. Mostra de parfum
 13. Un ciorap
 14. Plic de zahar sau de ceai
 15. Bomboana
 16. Glob micut
 17. Bilet la un concert.
 18. Celalalt ciorap
 19. Un inel
 20. Ciocolatica
 21. Un mesaj de apreciere
 22. Breloc pentru chei
 23. Bricheta
 24. Un calendar de portofel de 2018

Incheie odiseea cadourilor, totusi, cu ceva mai baban: scrie-i pe un biletel din Advent Calendar unde sa caute (sub brad/ intr-un dulap ascuns etc.) si lasa-i un cadou care sa depaseasca in valoare toate nimicurile din timpul lunii decembrie: un pulover cu tematica de Craciun, un voucher la magazinul preferat, o zi la spa, un bilet de avion, un aparat electronic sau un ceas ochios. Pentru mai multe idei de cadouri, arunca o privire aici.

Nu zic ca-i tarziu, dar daca iti surade ideea, pune mana si apuca-te de organizat, ca maine-poimaine e 1 decembrie, prima zi de cadouri.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.