Cards against humanity sau club?

„Dianaaa, noi mergem in club, vii si tu cu noi?”sa zicem ca m-ar intreba o prietena (desi ar trebui sa fie o prietena recenta, pentru ca astea de-au prins radacini langa mine stiu PERFECT ca nici de-i vorba de petrecerea burlacitelor, eu nu calc pe acolo). Probabil ca raspunsul ar fi „nu”, ascundere in dulap incercand sa simulez absenta sau sedare si carat in carca pana acolo.

Asa ca, imagineaza-ti, o curca batranicioasa ca mine tre’ sa se distreze si ea cumva! In timp ce lumea de varsta mea se rupe-n club, eu ador, iubesc, ma dau in vant si …(completeaza cu orice alt sinonim redundant) sa ma joc boardgames! Acasa am Activity, Dixit, extensie la Dixit, Saboteur, extensie la Saboteur si, mai nou, Cards against Humanity. Noul meu joc preferat.

Cards Against Humanity

A game for horrible people” ii e descrierea pe cutie si fix asa e, un joc porcos care te scapa de emotiile negative, pe care in sfarsit ai ocazia sa le eliberezi, printr-un joc nu tocmai politically correct, dar super distractiv.

Cum se joaca? O parte din carti sunt albe, o parte sunt negre. Cele negre expun o situatie ce necesita un raspuns sau o completare, lucru pe care cartile albe il fac. Spre exemplu, pe-o carte neagra scrie „Why is mother crying?” (am uitat sa spun ca jocul se gaseste in engleza) iar jucatorii trebuie sa dea jos, anonim, o carte alba care sa raspunda cat mai funny. „Michael Jackson”/ „Multiple stab wounds”/ „Sexual tension” ar fi cateva dintre cartile albe care-mi vin in minte, la aceasta carte neagra. Cel care a citit cartea neagra alege cel mai amuzant raspuns, fara sa stie al cui e iar acela colectioneaza cartea neagra ca pe-un punct. Cine aduna 5 puncte primul, castiga. Cam asta ar fi rezumatul jocului, dar gandeste-te la cele mai nesimtite raspunsuri posibile si vezi ce iese!

Cateva atentionari:

  1. Jocul by default se gaseste doar in engleza – UK version si US version – la noi se gaseste doar UK.
  2. Costa in jur de 150 lei si-l gasesti in magazine de boardgame, offline sau online. Are si extensii, alte preturi.
  3. Pe net, exista PDF-uri cu carti goale, in caz ce vrei sa-ti faci propria ta versiune de joc, poate in romana.
  4. Nu implica in joc persoane pudice, parinti, copii sau oameni fara simtul umorului.

Tu ai jucat cards against Humanity? Cum ti se pare?

 

Comments

comments

One thought on “Cards against Humanity – noul meu joc preferat”

  1. Pingback: 10 idei de cum sa-ti pui portofelul sa faca striptease pentru cadouri de Craciun (+ galerie) - Dor de Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.