Mai demult am citit un articol ridicol despre faptul ca in ultimii 100 de ani, majoritatea copiilor au fost conceputi in Postul Craciunului, fir-ar el sa fie de pacat. Mie-mi da cu virgula teoria asta pentru ca nu stiu cum se face, dar e puzderie de zile de nastere acum, in toiul verii, la birou. Ceea ce ma duce cu gandul la vechiul meu „job” de „parereolog” de cadouri: ce cadou pentru colegi e cel mai potrivit? Dar na ca nu mai dau din casa, ci am sa rog chiar specialistul sa o faca. Ce specialist? Oaches.ro, mai copii.

Oaches.ro si cadouri pentru colegi

L-am luat pe fondatorul Oaches.ro la o vorba, Cipicu ii e numele de cod, si dupa o incalzire lingvistica, cu „ce vreme frumoasa”, „ce mai faci, in general” si „unde iti petreci vacanta”, am trecut la treburi serioase.

D.: Ia spune repede, Cipicule, am un coleg si ziua lui e saptamana viitoare. Ce cadouri pentru colegi ai recomanda tu?

C.: Oh, pai stai ca nu-i asa usor! Prima data trebuie scos cazierul, completata declaratia pe proprie raspundere, 032-u’ cu timbru sec… Glumesc, bineinteles. In primul rand, daca ziua lui este saptamana viitoare, uita de ea inca vreo cateva zile, caci noi livram in 2 ore in Bucuresti :P.

Reteta e simpla: scopul e sa-l faci fericit, iar pentru asta trebuie sa il cunosti putin sau sa stii ce il pasioneaza. Gatitul e mai greu, dar noi credem ca solutia este sa inlocuim utilitatea si valoarea materiala cu emotia si mesajul. La noi, cel putin, toate cadourile asta fac, transmit bucurie si mesaje.

Uite, de exemplu, daca colegul tau e un gurmand romantic, poti sa-i faci cadou niste Paste Sexy, dar nu stii de la mine.

D.: Dar voi intre voi, oamenii de la Oaches.ro, v-ati facut vreodata cadouri pentru colegi?

C.: Noooormal! Dar la noi, pentru ca daca ar fi sa ne facem cadouri exclusiv cu ocazia zilelor de nastere, am sarbatori doar de 5 ori pe an, ocaziile sunt altele: cand cineva s-a suparat, cand cineva e racit, cand cineva are prea multa treaba sau cand cineva, nu spun cine, incepe sa faca pe nebunul. Apropo, pana la Secret Santa trebuie sa fim 6, nu?! :))

D.: Care este cel mai vandut cadou, in ultimul timp?

C.: Sa stii ca, spre suprinderea mea, cel mai vandut cadou in ultima luna a fost Ceasul Grinder, urmat indeaproape de Hamacul pentru Picioare si la distanta mica, Trifoiul cu 4 Foi. Eu ma asteptam la cu totul alte cadouri din colectia noastra, mai spre zona funny, summer-ish, dar se pare ca relaxarea, in asteptarea norocului, e mai in trend. Adevarul e ca.. hmm… [se intinde].

D.: Si daca tot am scapat de presiunea despre cadouri pentru colegi si acum stiu ce sa iau, povesteste-mi putin despre cum ai creat Oaches.ro.

C.: Povestea e lunga iar mie imi cam place sa ma intind, asa ca hai sa vedem daca pot in doua randuri: Amsterdam, trifoi cu 4 foi, cadou, revelatie, suflet, prieteni, ajutor, experienta, vis, munca, satisfactii, leapsa cu bucurie si mesaje.

D.: Vreun spoiler despre produse noi?

C.: Nuuuu vreau! Mie imi plac mult de tot surprizele si de aia nu prea dau din casa pana nu e totul pus la punct, dar nu stau bine nici la capitolul „ai ba si tu putina rabdare”, asa ca bine, fie. Multa lume ne-a intrebat de ce asa putine produse. Ca sa poata ajunge in magazin, toate cadourile trebuie sa aiba elementul X, emotia aia placuta care te face sa zambesti. Daca indeplineste conditia asta, nu mai conteaza de unde vine cadoul. Cred ca nu mai e nimeni pe piata cu 60 de cadouri venite din 12 tari. Si-apoi, Oaches.ro, spre deosebire de site-urile unde gasesti orice, este o colectie de cadouri. Nu venim cu toata gama de raspunsuri clasice la aceleasi nevoi, ci propunem cu totul altele. Urmarim experienta, nu cantitatea. Cat despre spoiler, sa zicem asa: ce creste din seminte si mananca muste?

D.: Cipicule, tu ce vrei de ziua ta?

C.: Bine zici, ca vine acum, pe 10 iunie. Daca tot suntem la capitolul Oaches, sa stii ca cel mai mult imi doresc sa reusim sa schimbam mentalitatea asta orientata spre partea materiala, sa readucem in scena bucuria daruirii si sa nu se mai opreasca leapsa asta cu mesaje destepte, emotii frumoase si bucurie, pe care sper ca a pornit-o Oaches.

Si uite asa, i-am multumit specialistului, mi-am ridicat sosetele de Wonder Woman pana la genunchi si am zburat sa salvez niste unicorni.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.