Avertisment: asta e un articol despre cartofi prajiti, camuflat intr-un articol despre burgeri, camuflat la randul lui intr-un articol despre deschiderea unui nou restaurant: Burgarescu.

Burgarescu

Sa o luam cu inceputul. Am fost aseara la Burgarescu, cel mai nou local deschis intr-o zona cu potential (mai ales daca te-ai saturat sa-ti dai coate prin Centrul Vechi), dar nu suficient exploatata – Bulevardul Basarabia 80, peste drum de Patinoar si Arena Nationala.

Burgarescu are un aer cald, de restaurant de familie, unde te asezi vis-a-vis de bucatarie, la coltul cu fototapet cu poze vechi ale Bucurestiului si savurezi in tihna un burger cinstit sau o pizza americana. Si-apoi daca asa se face, hop si eu comandand  ceva mai extravagant, Duck Fest Burger, cu carne de rata, dulceata de ceapa, branza Cheddar si nuci, undeva pe la 30 si un pic de lei, de altfel cel mai pretios burger din meniu.

Daca as fi nimerit la finalul saptamanii, m-as fi delectat cu un spectacol de stand-up, o seara de karaoke sau quiz, insa na, asa s-au aranjat lucrurile. Ma gandesc sa revin cand vor lansa burgerul gigant, eventual cand se deschide terasa, de care vorbeau.

In tot acest timp, proprietarii acestui local prietenos, un roman si un strain, frati de corporatie in trecut, s-au cuibarit langa noi ca sa ne ia la povesti. Ne-au facut pofta cu burgerul ESCU, nava amiral a meniului, care contine pulled pork gatit timp de 6 ore, ba chiar rasfatat si cu muzica instrumentala. Au continuat cu usturoiul algerian, care bate la gust si aroma usturoiul chinezesc care a invadat piata romaneasca. Iar la final, cand deja ne topeam de foame, au incheiat cu diferentiatorul lor – portia de cartofi prajiti inclusa in meniul fiecarui burger, perpelita in usturoi algerian si parmezan, dar care se remarca in primul rand prin faptul ca nu provine din cartofi congelati, asa cum sunt majoritatea ce acompaniaza burgerul, in alte restaurante de profil.

De ce burgerii se servesc cu cartofi prajiti

Si iaca am ajuns la esenta acestui articol: cartofii prajiti. Niciodata nu am inteles de ce trebuie sa includa meniul de burger cartofi prajiti, mi se pareau de umplutura, pur si simplu un mod de-a umfla stomacul repede, fara vreo valoare gustativa.

Dar cartofii prajiti de la Burgarescu ii consider cei mai buni cartofi prajiti pe care i-am savurat vreodata langa un burger. Sa fie de la faptul ca nu sunt congelati, ci doar pre-fierti sau ca sunt naclaiti cu usturoiul algerian si parmezan cu aroma tare, dar care nu te ineaca nicidecum? Oricum ar fi, m-am bucurat de ei ca un copil mic, de forma lor lata, de coaja lor delicioasa, de aroma lor de cartofi rosii proaspeti…Au fost absolut irezistibili, in combinatie cu sosul casei.

Asa ca am inteles si eu, in sfarsit, de ce se servesc burgerii cu cartofi prajiti: pentru ca atunci cand cartofii sunt gustosi, ei completeaza echilibrat gama de arome, adauga consistenta si textura carnii si legumelor pe care ti le poti alege singur, daca optezi pentru burgerul personalizat, si incheie experienta degustarii cu satisfactia unei descoperiri simple, dar pline de insemnatate.

Trece-le pragul celor de la Burgarescu si incearca si tu minunatia ambalata intr-o bucata de ziar, romaneste, alaturi de un burger cu personalitate.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *