Pe 17 martie 2016, s-au iscalit in istoria urbana una calda si una rece (sau 2 calde, dupa mine), pentru peisajul social din Bucuresti: lansarea restaurantului Blue Fig si interzicerea fumatului in locuri publice inchise .

Ce-i drept, s-au si influentat nitel. Adica restaurantul Blue Fig a venit pe lume, in Romania (pentru ca el mai exista deja in 10 tari, printre care SUA, Iordania si Australia) direct in neamul nefumatorilor, fie ei nevoiti sau voluntari. Niciun perete nu a apucat sa se afume. Nicio mancare nu a fost servita printre tigari. Iar asta a adus un nou subiect de palavrageala printre invitatii alesi, unul mai vedeta ca celalalt.

Blue Fig

Este pozitionat global ca restaurant, bar & lounge high class, cu un meniu mai diversificat decat preparate din curmale albastre. Recomandarea sa ar fi cocktailurile, despre care pot sa confirm ca sunt reusite.

In ceea ce priveste partea de bucatarie, maestrul va fi Alhamoui Moumen (Rafa), de origine siriana, bucatar in Romania din 2008 si participant al show-ului “Chef la cutite”. In meniu, poti gasi cam tot ce iti vrea inimioara, inclusiv vedeta momentului, burgeri, cu pretul de pana in 30 de lei.

De fapt, mancarea e abordabila ca pret, avand in vedere media centrului (poate, prajiturile cam dodoloate ca plata) iar preparatele sunt chiar gustoase. Eu am facut abuz de creveti in 2 sosuri si de inele de calamari. Dar aperitivele pe care noi le-am gustat au fost de toate felurile: salate, bacon, cosulete din parmezan cu salata de varza, mini-tarte cu masline sau somon iar la capitolul desert, cupe de ciocolata cu fructe.

Lansarea Blue Fig

La ceas de seara, langa Muzeul de Arte, lume multa si aranjata la Blue Fig, restaurant nou-nout, intins pe 2 nivele. Evenimentul a fost pus la cale de fetele de la HTag intr-un timp record de 2 saptamani iar in poza e cea mai draga dintre ele, Irina.

Printre vedetele serii, se afla si Antonia, care a sustinut un concert live cu band-ul (care m-a impresionat, eu nu credeam ca poate canta live atat de bine). Ca-i frumoasa, asta se vede cu ochiul liber, dar daca mai are cineva indoieli ca n-ar canta bine ( si nu ma refer la gen, ci la armonia vocala, ca sa nu se sparga geamurile), eu depun marturie in scris!

Ea a fost cireasa de pe tort, dar inainte sa-si faca aparitia, ne-am distrat cu magicianul Verdini. Nu mai auzisem de el pana atunci, dar trucurile lui au fost foarte amuzante! I-am fost si eu de nadejde, caci mi-a dat sa strang in pumn 2 bile de puf iar cand am deschis pumnul, ce sa vezi…erau 3.

Blue Fig de azi incolo

Daca vrei sa treci pe la Blue Fig, sa stii ca se afla pe Stirbei Voda numarul 4, aproape de intersectia de la Hilton. Pofta buna!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.