Ma tin de ceva timp sa scriu articolul asta. Iar faptul ca fiecare coltisor din Bistro La Etaj mi-a ramas proaspat in minte dupa vreo 3 saptamani de la vizita e un semn ca localul asta m-a marcat. Cu decorul lui fascinant, cu ambianta placuta, cu pozitionarea child-friendly, cu locatia centrala, cu aerul boem, cu cromatica romantica. Doamne, sunt indragostita de casuta asta de Barbie, cu decor fin du siecle.

Bistro La Etaj

Bistro La Etaj a fost inagurat de curand la etajul 6 din Hotel Cismigiu, a carui fatada nu te-ar duce cu gandul ca ascunde o adevarata bijuterie decorativa. M-am interesat cine a avut inspiratia asta grozava sa amenajeze asa idilic si se pare ca vinovatul este Radu Dumitrescu, cel responsabil si estetica lui Stadio. De altfel, treaba nu e intamplatoare pentru ca local cu aer parizian deschis in august langa Cismigiu face parte din neamul de restaurante Stadio – Social 1 – Nor Skybar.

Andrei Bogdan Dinca este chef-ul de la Bistro La Etaj, un artist gastronomic tanar, cu idei contemporane, reflectate in meniul scris cu eleganta si umor. Ca sa exemplific impresia, langa preparatul pompos Spaghette du Cannes se afla Rata de pe Cismigiu. Eu mi-am comandat pastele cu fructe de mare, totusi, caci once a fructomana de mare, always a fructomana de mare. Ne-am impartit simetric iar la masa s-au adus 2 portii de paste cu fructe de mare si 2 cu risotto cu sfecla, destul de repejor. Iar chelnerii au fost foarte amabili si au adus un scaun pentru bebelusi nepoatei grupului meu de fete.

Genul mancarii si pretul ei au semanat foarte mult cu cele servite in celelalte restaurante din neamul lui Bistro La Etaj. Eu le-as incadra ca fiind ok.  Dar eu prefer specialitatile cu gust ceva mai intens. As sacrifica totusi piperul si condimentele de dragul decorului astuia, recunosc. In plus, localul are si terasa, perfecta pentru zilele calde, de unde poti admira Bucurestiul vechi si razele soarelui, la o cafea.

Bistro La Etaj ar fi primul local din Bucuresti unde as duce un strain si sunt convinsa ca in curand chiar o sa se viralizeze si dincolo de Romania, pentru ca e pur si simplu splendid, o ocazie tocmai buna pentru o postare pe Instagram.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.