Daca ma intrebi care-i localul meu preferat din Bucuresti, am sa-ti raspund ca:

  • Social 1 (pentru ca e cel mai frumos decorat bar pe care l-am vazut, desi servirea e cam cah);
  • Ceainaria Infintea (pentru zilele racoroase compensate cu atmosfera cozy, pacat e la cucuietii din deal);
  • Alioli (pentru ca au cea mai buna paella si sunt innebunita dupa cultura spaniola, pacat ca e scumpa de-ti plange portofelul, caci nu poti comanda doar 1);

Si, mai nou, Animaletto, pentru ca e hipster, cozy, genial decorat si au cea mai buna pizza din Bucuresti. Ah, tu m-ai intrebat doar de unul? De ce trebuie sa ma rezum la unul? Ce e aici, starea civila?! Bine, hai, Animaletto.

Animaletto

M-am intors din Italia acum 2 luni, de unde am mancat cea mai buna pizza din viata mea, si eram innebunita sa-i gasesc un echivalent prin Romanica. Asa ca am intrebat prin stanga si prin dreapta unde-i cea mai smechera pizza din capitala iar multe dintre raspunsuri au venit – Animaletto.

Animaletto e in batatura la SNSPA (pacat ca nu era pe vremea cand faceam eu masterul acolo), la Romana, pe strada Visarion. E intr-o frumoasa cladire de caramida rosie, care mie imi aminteste de stilul industrial, si are si terasa. Dar e atat de frumos decorata pe dinauntru (ok, si e atat de cald afara), incat nu prea am zabovit sa aleg.

Inauntru te lovesc vizual detaliile minimaliste, printre care si logo-ul Animaletto, o felie de pizza ce seamana cu un animal. De fapt cu 3 – o vaca, un porc si o oaie. Iar cel mai inedit detaliu legat de cele 3 ilustratii este ca daca esti servit de-un tip simpatic cu ochelari, vei vedea ca si el are tatuate desenele astea pe mana. L-am intrebat care a fost directia: de pe perete pe mana lui sau de pe mana lui pe perete? Te las sa ghicesti.

Meniul nu este ca la cantina, dar nici nu te loveste in freza cu preturile lui piperate. O pizza este in jur de 30 de lei, suficienta pentru 2 persoane ce mananca moderat, si este de-li-cioa-sa! O minunatie cu blat subtire. Eu am incercat Capriciosa, Prosciutto e Funghi si Buffala cu Salam Picant. Toate au fost nemaipomenite.

In rest, mai sunt cateva bunatati de incercat, insa primele 3 dati eu zic ca merita sa incerci cat mai multe feluri de pizza, pentru ea vii. Sau pentru decor.

Pofta buna!

 

 

Comments

comments

3 thoughts on “Animaletto – un nou local favorit in Bucuresti”

  1. Ai fost vreodata la Don Vito (tot prin zona romana, Mendeleev nr 1 adresa)? Daca da, cum e piza la animaletto comparativ cu DonVito? Nu d-alta, dar la Don Vito am mancat (pana acum) cea mai buna pizza din Bucuresti.

  2. Pingback: Top 20 recomandari adunate in 2017 – mancare, carti, filme si calatorii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.