Marius Matache mi-a facut cunostinta cu folk-ul. „Folk, ea e Diana! Diana, el e Folk!”atat ne-a zis si ne-a lasat pe noi sa tatonam terenul si sa ne cunoastem reciproc. Recunosc, mie inainte Folk-ul imi parea un baiat cu coada lunga, care face un beatbox liric pe versurile lui Eminescu. Dar Marius Matache mi-a facut cunostinta cu un Folk relaxant si atat de amuzant, ca n-ai cum sa nu-i dai Folk-ului ce este al Folk-ului. Respect. Si respect pentru noul album, Alchimie, Marius Matache!

Alchimie

La Palatul Copiilor, pe 16 mai, Marius Matache si-a lansat albumul „Alchimie”, cel de-al doilea album din cariera sa muzicala. Are zvac, are suflet, are versuri faine, o voce pe masura si o coperta de poveste. Povestea? Daca te uiti la cele 4 triunghiuri diferite, ele reprezinta simbolurile de baza din alchimie – apa, aer, pamant si foc. Fiecare piesa de pe album este asociata cu un simbol iar coperta insasi este realizata de Radu Tudoroiu printr-o tehnica fotografica vecina cu alchimia, ce implica fericianura de potasiu ( o veni de la fericire?) si citrat de fier si amoniu.

Despre evenimentul de aseara, pot sa spun ca in afara imaginii de foc de tabara, noapte calduta si valuri agitate, pe care o asociez cu folk-ul, acum imi mai inspira ceva. Sunt atatea versuri incredibil de bune in folk ca ma intreb daca nu este un fel de stand-up cantat! Ce-i drept, piesele albumului nu sunt doar amuzante si grozav de realiste si ironice, dar unele sunt chiar sensibil de romantice.  Hmm, imi pierd impresiile de roscata amorezata daca spun ca preferatele mele raman cele ironice?

Dar in caz ce si pentru tine, folk-ul e o noutate, iti propun sa incepi cu…piesa cu muraturile. Las’ ca stie You Tube-ul la ce ma refer :))

Felicitari, Marius Folk Matache!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.