Cand Dumnezeu a facut munca de 8 ore la birou, era certat cu Scaraoschi si suparat, deci, asa ca nu ne-a oferit prea multe facilitati. Asta si faptul ca pe vremea aceea, nu se inventasera inca serviciile de masaj la locul de munca. Ce-i drept, nici acum nu e atat de generalizata aceasta idee mi-nu-na-ta, drept pentru care trebuie sa ne descurcam cu ce avem. Insa in cei 5 ani de munca de birou pe care eu i-am acumulat, mi-am creat 5 obiceiuri bune in cele 8 ore de munca la birou (considerand ca cea de-a 9-a o petreci mancand ceva yummy).

5 obiceiuri bune in cele 8 ore de munca la birou

Hidratare – am invatat un truc de la Mirela de la Mi Re La Concept. Iti pacalesti ochii cu o sticla viu colorata, care sa te indemne sa interactionezi cu ea. Cum sa interactionezi cu o sticla, ca doar n-oi fi schizofrenic?! Nu, mai nene, era un termen eufemistic pentru baut apa. Ti-o umpli frumos, dimineata si de cate ori e nevoie, si iti faci efectiv o norma de baut apa. Apa, nu suc! Recordul meu e de 2L de apa, plecand de la…25 ml/ zi. Doar sa ai o baie langa!

Hidratare 2 – iti iei o crema de maini la birou si o asezi la indemana. Serios. Intinzi mana dupa agenda, zbang, te lovesti de crema de maini. Cauti ceva in geanta, zbang, crema de maini e chiar langa. Si tot asa. Eu inca mai am din recipient, semn ca poate mi-ar trebui 3 creme de maini pe birou, ca sa nu exista NICIO, dar NICIO sansa s-o evit.

Calendar de birou – din ala fizic, din 1900 toamna. Poate ca pare demodat si inutil, insa eu am ajuns la concluzia asta de vreo 2 luni si nicio agenda electronica si niciun Google calendar nu-l pot depasi, ca eficienta. Atunci cand se strica vreo nazbatie electronica, ti s-a terminat bateria sau efectiv l-ai pierdut pe undeva, e randul calendarului de tip triunghi, asezat butucanos pe masa si cu incercuit zilele ocupate. La mine, mazgaliturile astea sunt de baza.

Decoratiuni de birou – intotdeauna am zis ca materia prima a muncii mele este dispozitia. De dispozitie, depind conceptele si mesajele, asa ca incerc sa ma inconjor nu doar de oameni faini, dar de lucruri cu care ma identific si care ma inveselesc. Asa ca biroul meu pare nitel ca la circ, dar nu cred ca as putea lucra vreodata intr-unul mai putin personalizat. Am 3 pinboard-uri pline ochi cu fotografii imprumutate de pe Tumblr, 2 sticle retro de Coca-Cola si Pepsi (ca sa nu se supere) cu levantica uscata, un camion in miniatura de la Coca-Cola, 11 minioni, o pisica confectionata de artistul Radu Zamfirescu pe care de o filmezi pare ca isi intoarce capul dupa tine si un smoc de grau, intr-un buchet asternut neglijent pe birou.

Pungi in sertare – pentru ca niciodata nu se stie cand o sa ai nevoie sa te intorci acasa cu vreo atentie cu sursa la birou sau nu. Sau sa fie nevoie s-o oferi drept punga de cadou, pentru unul aparut spontan.

Cred ca as putea continua cu inca vreo 3, insa sa ne rezuma, totusi la 5 obiceiuri bune in cele 8 ore de munca la birou.

Tu ce-ai mai adauga, totusi?

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.