Nu-mi pun sortul prea des acasa dar ma fascineaza evenimentul Food Bloggers pentru ca ma regasesc adesea urmarind-o pe Jamila, pe Mazilique, pe Ciprian Muntele sau pe Chef Adrian Hadean. Daca cutitele din casa nu mi-ar fi declarat razboi iar cuptorul n-ar insista sa-mi arda prajiturile uitate acolo, poate ca as avea curaj sa ma duc intr-o editie Food Bloggers si sa fac o poza cu acesti 4 preferati ai mei. Dar cu clatita facuta omleta, ma tem ca ma rezum sa-i admir din umbra si sa scriu 10 lucruri inspirate pe care le-am auzit la editia ce abia s-a incheiat:

Food Bloggers 2018

  1. Daca ai un blog de cooking (se aplica si altor nise), gaseste-ti hashtag-ul. La propriu sau la figurat. Identifica elementul care te diferentiaza. Nu o sa fie numarul retetelor. Nici faptul ca faci video. Dar cauta cu rabdare ceea ce te defineste si te diferentiaza si popularizeaza aceasta caracteristica.
  2. E chiar indicat sa incepi colaborarea cu un brand cu o prezentare a blogului, in care sa incluzi specificul lui, acest diferentiator de care-ti ziceam mai devreme, canalele pe care postezi si traficul tau. Asa agentiei sau clientului ii va fi mai usor sa te includa intr-un proiect potrivit, care sa dea rezultate pentru ambele tabere.
  3. Nu mai lucra pe barter. Lumina nu se plateste cu ulei si unt. Munca ta merita sa fie platita la fel ca orice alta munca iar tu trebuie sa spui asta raspicat, la inceputul colaborarii. Gaseste-ti criteriile in baza carora sa stabilesti fee-ul si nu pune botul la promisiuni de plata de la urmatoarea colaborare.
  4. Separa continutul in functie de canale. Ceea ce pui pe Facebook ar trebui sa fie diferit de ceea ce postezi pe Instagram. Identifica mediul social unde interactiunea merge struna si atribuie-i cat mai multa atentie.
  5. Ia in calcul ca blogul tau ar putea sa devina, la un moment dat full time job. Dedica-i energie, timp si seriozitate ca sa fie asa. Teo de la Teo’s Kitchen a facut switch-ul imediat dupa ce a revenit din concediul maternal, Mazilique s-a hotarat dupa ce s-a retras revista BBC Good Food din Romania iar Jamila a planuit sa faca asta inca de la inceputul vlogului si a reusit la 6 luni dupa ce si-a propus.

Ce imi place mie la acest eveniment este ca, in ciuda faptului ca cei de pe scena vorbesc despre lucruri specifice, din fiecare poti extrage ceva folositor si pentru tine, chiar daca esti blogger generalist. Asa ca arunca un ochi peste principalele 5 recomandari de la Food Bloggers 2018 si gandeste-te cum le-ai putea aplica tu in bucatica ta de internet.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.