Anotimpul vacantelor e pe final. Pentru unii. Altii zic merci ca, in sfarsit, se da verde la bilete de avion mai accesibile si se mai domoleste soarele asta de zici ca e solarul Biancai Dragusanu. Adevarul e ca si eu am cateva plimbari planuite in toamna (Bruxelles, wait for me, baby) si nu-mi prea dau lacrimile la gandul ca n-o sa mai gasesc puhoiul de turisti din vara, la fata locului. Singura problema ce ramane in picioare: eu la ce ma uit in cele 3 ore spre Belgia si inapoi?! Inca mai cercetez ce merita bifat dar mi-au trecut prin ganduri cateva seriale Netflix cam nepotrivite pentru avion, dar perfecte pentru binging cand te intorci din vacanta si esti obosit:

Orange is the new black

Un favorit personal. Pe care am facut gafa sa-l incep in avion, intr-un drum infinit de la Valencia spre Bucuresti. De ce gafa? Pai inca din primele episoade, latura gay din inchisoarea feminina Litchfield pare un personaj in sine. Nu ca ma deranjau funduletele poznase ce ieseau de la dusuri, saruturile pasionale dintre doua detinute si partidele de sex razlete dintre ele. Insa tanti mai in varsta de pe scaunul vecin nu parea asa relaxata ca mine, cand tragea cu ochiul. Na, m-am simtit nitel cam ciudat cu ea sufland in ceafa mea, de parca ma prinsese la inghesuiala.

Altfel, serialul asta striga „girl power” si pe mine inca ma fascineaza, la sezonul 7. E vorba despre povestea inspirata din realitate a lui Piper Chapman, care a calcat stramb in tinerete si ani mai tarziu, a fost condamnata intr-o inchisoare de minima securitate, unde viata ei a devenit o aventura. Si-n spatele camerelor de filmat, exista o adevarata echipa de femei puternice. Cerceteaza putin doar povestea lui Jenji Kohan.

Narcos

Daca incepi Narcos la drum lung in avion, e foarte probabil sa bifezi si un episod delicat din sezonul 1. Toate-s delicate, daca e sa le luam la bani marunti, dar contextual asta s-ar putea sa te sensibilizeze mai tare. La un moment dat (spoiler alert!), Pablo Escobar aranjeaza ca un avion sa explodeze in aer, ca sa scape de un dusman. Ca reuseste sa-l elimine sau nu, deja as ajunge in iadul bingerilor daca as spune mai mult. Esentialul este ca sigur nu ti-ar placea sa vezi cum cineva trece cu usurinta cu o bomba de vama (ba chiar fara sa fie constient ca poseda una) si devine un kamikaze aerian pentru o cauza criminala.

Dincolo de neplacerea de a te expune la astfel de ganduri, Narcos e un must see. Daca ai de ales dintre cateva seriale Netflix, eu cu asta as incepe. E tot o poveste reala si a devenit chiar etalonul narativ al vietii lui Pablo Escobar, astfel incat daca vezi si alte productii despre el, vei ajunge inevitabil sa le compari cu Narcos. Nu mai spun de melodia din generic. Cred ca e in top 3 cele mai bune melodii realizate pentru un serial.

Mindhunter

Treaba cu Mindhunter este ca vorbeste (de fapt asta e subiectul serialului) despre pattern-urile mentale ale criminalilor. O echipa specializata, formata din 2 agenti FBI si o psiholoaga, analizeaza comportamentul detinutilor retinuti pentru asasinate sangeroase si incearca sa obtina un rezultat pentru a preveni actele de violenta ale criminalilor aflati in libertate. In cutia inuiata in care te afli in timpul zborului, s-ar putea ca suspiciunile create de aceasta vizionare sa se transforme intr-o mica paranoia si nu vrem sa interpretezi gresit modul cum colegul din dreapta soarbe din suc.

Daca ti-a placut Gone Girl si Fight Club, ai deja motive sa incerci serialul pe pamant. David Fincher, regizorul lor, este si cel care a produs si a regizat o parte din episoade.

Pentru ca stiu de la branstorming-uri ca nu e frumos sa tai ideile cuiva fara sa vii cu altceva in schimb, recomand pe avion (fara probleme) cateva seriale Netflix tocmai bune: Casa de Papel, Black Mirror, documentarul Get me Roger Stone sau serialul Dark, cu conditia sa aterizezi intr-un loc insorit, care sa-ti schimbe apoi dispozitia.

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.