Daca s-ar supara Chuck Norris pe social media si-ar veni chitit pe cafteala, i-as recomanda, ba chiar i-as oferi si-o inghetata cu mango, doar-doar sa crute Instagramul, sa nu-si infiga pumnii in fotografiile mele preferate, fie ele cotaite de un sir indian de hashtag-uri. Pentru ca din poza-n poza si din hashtag in hashtag, zvacul meu digital s-a concentrat pe contul meu de Insta, care mi-a devenit favorit in fata Facebook-ului, a YouTube-ului, nu mai zic de Twitter. Poate nu e o bucatica rupta din rai si la capitolul unitate cromatica si stilistica, inca bajbai grav, dar mi-e tare drag sa-l populez, mai ales cu imagini din calatorii.

Si nici n-a trebuit sa renunt la pisicile de pe Facebook ca sa investesc timpul in scroll-ul pe Instagram, contul PrincessCheeto imi satisface toate nevoile mele pisicesti.

View this post on Instagram

Watch me whip! ✨ #NowWatchMeNaeNae

A post shared by I am Cheeto. A cat. (@princesscheeto) on

Nu a fost dragoste la prima postare, ba chiar il tineam de pomana la inceput. Apoi postam din Instagram direct pe Facebook, ca pozele facebook-iene sa faca rost de je ne sais quoi-ul ala artsy, pana cand azi am ajuns sa postez aproape zilnic pe Instagram, iar pe Facebook sa-l rezum la un voyeurism pasiv. De fapt, si cand am de spus o treaba, o pun pe stories pe Instagram, rareori pe povestile de pe Facebook.

A ajuns sa-mi placa mai mult Instagram, pentru ca:

  1. E hater-free, in comparatie cu Facebook. Dar recunosc ca e mai ipocrit, nitel, caci postezi o poza, vreo 10 iti dau follow si-a doua zi, te trezesti ca 12 ti-au dat unfollow.
  2. Iti da un vibe mai bun. Nu e o repetare a primului motiv, ma refer la placerea de a vizualiza lucruri frumoase – peisaje, portrete, detalii din viata celor pe care-i urmaresti. Asta intra in contrast cu postarile de Facebook care, in mare, atrag atentia mai mult asupra neregulilor.
  3. E personal, dar si mai ingrijit. Pe Instagram, am inteles sensul cuvantului „curator” si pentru ca Insta e despre imagini, nu mai merge treaba cu like-ul prietenesc: inimioarele se strang pe masura calitatii, fiecare follow e muncit cu sudoarea camerei foto si autenticitatea este apreciata mai mult decat pe Facebook.

Sigur, nu recomand consumul exclusiv, ca vorba lui Platon sau Aristotel sau cine-a dat citatul celebru „Consumul excesiv de zahar poate dauna grav sanatatii”(hehe)…Cum mai stii tu ca e cazul sa iesi in strada la nevoie, daca bifezi doar #InstaTravel, cum mai stii tu care-i faza cu meme-ul zilei daca-i urmaresti doar pe AlisaAnton si pe YesMyFriend? Un om care-o freaca profesionist pe social media ciupeste pic de acolo, un pic de dincolo si tine Instagram-ul aproape de corazon.

Contul meu preferat de Instagram

Dragul asta de Instagram n-a venit din neant. Placerea de a scotoci prin fotografiile altora si de a-mi piguli propriile poze mi-a fost insuflata de o buna prietena, Madalina, pe care o consider persoana cu cel mai desavarsit simt estetic pe care o cunosc si pe care o admir si-o apreciez pentru delicatetea cu care isi construieste fiecare compozitie.

Ea m-a invatat lucruri esentiale precum importanta incadrarii si nevoia unei perspective creative, ba chiar si secretele lui Snapseed pe care-l folosim la editare, dar mai ales mi-a insuflat farmecul simplitatii, iar postarile ei de pe Instagram sunt un album de imagini diafane, ce incanta privirea si complimenteaza locurile si obiectele surprinse in poza.

Poate ca scanteia de incantare pe care o provoaca fiecare fotografie postata de ea vine din faptul ca nu are in spate sustinerea unor branduri cu buget dedicat, nu face un business din imortalizarea detaliilor pe Instagram, e ca un artizan ce reuseste mereu sa aduca prospetime si un touch personal tuturor lucrurilor asupra carora isi opreste privirea iar asta uneori face cat o mie de pregatiri.

Asa ca daca mai ai un loc vacant la Follow si iti place sa-ti clatesti ochii dimineata cu peisaje mirifice si compozitii classy, apasa butonul ala albastru si probabil ca data viitoare cand vei mai auzi de contul ei, o sa zici „ei, eu am descoperit-o cand  era pe la inceputuri”. Ea e Madalina Negrila.

Comments

comments

2 thoughts on “3 motive pentru care prefer Instagram si contul meu preferat pe care sigur nu-l cunosteai (pana acum)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.