In luna lui Marte, cand oamenii nu se iubesc prin mansarde, se mai duc la festivaluri. E un fel de repetitie pentru vara, cand o sa zumzaie ca albinutele de colo-colo, cautand evenimentele cool cu iz de vacanta. Pana atunci, eu propun 3 festivaluri in mai:

  1. Festivalul Filmului European 5- 15 mai

Recunosc, am un atasament subiectiv fata de Festivalul Filmului European. Anul trecut, articolul in care povesteam de ce e musai de bifat Festivalul Filmului European mi-a facut rost de-o colaborare cu ICR si o plecare la Porto, la Festivalul Porto/Post/Doc.

Anul asta, va numara cele mai multe filme de pana acum: 85 si va avea 8 sali de proiectie doar in Bucuresti. Eu am de gand sa bifez ceva la Institutul Cervantes, insa filmul meu preferat de anul trecut de la FFE a fost unul turcesc, asa ca pe unde voi vedea altul in program, sper sa ajung la o noua productie turca.

Sa mentionez ca intrarea este gratuita?

  1. Burgerfest 13-15 mai

In Romania, burger-ul e noua shaorma. Nu e o mancare, ci un mic zeu caruia te inchini savurand fiecare bucatica. Era previzibil ca urma sa se organizeze la un moment dat si un festival, in care el sa fie preaslavit mai ceva ca King Julian. Mixtopia a organizat prima editie Burgerfest anul trecut la Verde Stop, undeva pe Barbu Vacarescu, de parca ar fi fost predestinat sa aiba o legatura lingvistica cu vaca…

A fost tare fun, caci doar in prima zi au venit 2000 de oameni si s-au mancat aproape 2500 de burgeri, asa ca anul asta, tot cu concerte si concurs de burgeri, organizatorii isi asteapta publicul timp de 3 zile, pe capite de fan.

  1. Spotlight Festival 5-8 mai

Spotlight Festival va transforma Bucuresti intr-un oras luminat si artistic. Anul trecut, multimea se minuna de un norisor creativ uitat prin centru de vreun Dumnezeu care isi reamenajase cerul din sufragerie. Era sublim!

Anul asta, mie mi-a atras atentia o armata de pinguini in Parcul Cretulescu si o sfera verde pe Calea Victoriei. Ce-i drept, ca sa le descoperi farmecul, trebuie sa astepti noaptea, ca o Cenusareasa.

Si acestea fiind spuse, mai lasa niste spatiu in agenda, ca mai apar si altele, pe langa aceste 3 festivaluri in mai. Iar eu vin si le dau in vileag. Muhaha!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.