Ieri a avut loc un concert de zile mari pentru fanii folk-ului, caci Marius Matache si-a adunat gasca si-a mangaiat chitara alaturi de Puiu Cretu si Cristi Corcioveanu, la spectacolul aniversar ce sarbatoreste 9 ani de poveste, ForeverFolk.

Si pentru ca na, fuse si se duse, iar acum tre’ sa vanezi urmatorul eveniment ca sa-l mai auzi pe stimabil cantand, am adunat 10 lucruri despre Marius Matache si universul folk care sa te convinga sa ramai in alerta:

  1. Marius Matache, cunoscut pentru serile sale cu chitara, este doctor in chimie.
  2. De aceea, cel mai recent album al sau se numeste Alchimie, o poveste cu 11 capitole, care se deschide La un han și se încheie pe linia ferată.
  3. Coperta albumului este realizată de Radu Tudoroiu printr-o tehnică fotografică (cianotipie) ce implică fericianură de potasiu și citrat de fier și amoniu, veche de mai bine de un secol, unul din primele procese fotochimice stabile utilizate în istoria fotografiei.
  4. Primul sau album se numeste Hoinar prin Piata Matache.
  5. Daca iti place cum manuieste chitara, sa stii ca are ceva experienta, a inceput de la 18 ani.
  6. Ca sa nu vorbim pe nevazute, iata-l pe stimabil:

7. E posibil sa-l fi vazut si la cel mai recent Festival al Statuilor Vivante, unde s-a transformat si el intr-o statuie.

8. ForeverFolk este primul portal de muzica folk din Romania si locul unde trubadurul si-a inceput activitatea blogosferica.

9. Unul dintre colegii sai de la spectacolul aniversar ForeverFolk, Cristi Corcioveanu, este profesor la Tecuci.

10. Marius Matache e scorpion. Ai grija!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.