Influencer Marketing Conference – sunt ochi si urechi!

Ce ma aduce pe la un eveniment in care subiectul zilei sunt influencerii? Pasiunea pentru online si, de curand, noua indeletnicire cu care am inceput sa flirtez in cadrul make the slogan bigger, mica mea agentie de publicitate modulara specializata pe food – influencer marketing. Pe food, bineinteles. Iar conferinta Evensys m-a burdusit bine cu informatii pretioase, dar mai ales cu zvac motivational si cu un pic mai mult curaj sa fac din treaba asta un serviciu recurent. 

Daca esti un client care flirteaza si el cu subiectul sau un influencer ratacit prin era cretacica numita blog, las aici 10 idei faine enuntate pe scena Influencer Marketing Conference 2023:

  1. Colaborare de lunga durata: Investeste in relatii pe termen lung cu influencerii, in loc de campanii izolate. Acest lucru poate contribui la construirea unei conexiuni mai profunde cu publicul lor si la o mai mare consistenta in mesajele promovate.
  2. Co-creare de continut: Implica influencerii in procesul de creare a continutului pentru campaniile tale. Acestia cunosc cel mai bine preferintele si gusturile comunitatii lor si pot aduce o perspectiva unica la proiect.
  3. Libertate creativa: Ofera influencerilor libertate creativa pentru a-si exprima autenticitatea. Cu cat le permiti sa-si adapteze mesajele si continutul in propriul lor stil, cu atat vor fi mai autentici in ochii audientei.
  4. Setarea obiectivelor si KPI-urilor: Definirea clara a obiectivelor si indicatorilor cheie de performanta (KPI-uri) de la inceputul colaborarii este esentiala. Alege obiective adecvate, cum ar fi constientizarea brandului sau conversiile, in functie de nevoile tale specifice.
  5. Analiza a mixului de continut: Examineaza proportia dintre continutul nativ si cel platit creat de influenceri. Acest lucru poate dezvalui nivelul lor de autenticitate si angajament fata de brandurile pe care le promoveaza.
  6. Instrumente de analiza: Utilizeaza instrumente precum Hype Auditor sau Fluency pentru a evalua autenticitatea si angajamentul influencerilor in mediul online. Aceste instrumente pot oferi date si insight-uri valoroase pentru a lua decizii informate.
  7. Transparenta in colaborare: Asigura-te ca toate colaborarile platite sunt marcate corespunzator si ca influencerii respecta aceasta obligatie in conformitate cu normele legale si etice.
  8. Brand Ambasadori: Exploreaza posibilitatea de a transforma influencerii in ambasadori ai brandului, oferindu-le roluri mai active in strategia de marketing. Acest lucru poate adauga un nivel suplimentar de autenticitate si credibilitate.
  9. Implicare in procesul decizional: Implica influencerii in procesul de luare a deciziilor legate de campanie. Poti solicita feedbackul si sugestiile lor pentru a crea continut mai eficient si autentic.
  10. Inspira-te din exemple internationale: Studiaza exemplele de branduri internationale care si-au implicat influencerii in pozitii de conducere sau creativitate, cum ar fi cazul lui Pharrell Williams, si adapteaza aceste idei la nevoile tale locale.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.