Cuibul Dorului, proiectul personal care mi-a facut pofta de design interior

Cand am inceput sa-mi amenajez Cuibul Dorului, acum aproape 4 ani, nu m-am gandit ca asta o sa devina o pasiune. Si o sursa de sevraj. Asa ca am inceput sa scriu aici despre placerea decorarii, despre rezultatul estetic de acasa si hop! a sarit un iepure. Prima mea clienta, o doamna super draguta care nu doar ca mi-a oferit libertatea sa pun la cale tot ce mi-a trecut prin cap in proiectul ei, dar care m-a incurajat sa ma apuc serios de lucru.

Si asa am ajuns la cursul de Design Interior de la DallesGo, cu intentia sa amenajez si pe la altii. Acum ca sunt proaspat absolventa a acestuia, m-am gandit sa las aici cateva impresii, in caz ce iti face si tie cu ochiul:

  1. Profa mea a fost Ileana Raducanu, redactor sef Elle Decoration, o persoana de care pur si simplu nu are cum sa nu iti placa. De la povestile savuroase despre gafe decorative pana la feedback-uri constructive pe desene, e genul de prof care iti inspira incredere ca vei deveni la randul tau un profesionist.
  2. Dar e important sa mentii parametrii realitatii: nu vei fi unul imediat ce vei pleca din sediul DallesGo. Cursul e de incepatori, are 12 sedinte de 3,5 ore dar nu acopera si partea practica, decat in cazuri exceptionale. E doar startul (cu diploma recunoscuta de Minister) unui drum care depinde doar de tine.
  3. Cursurile au loc seara (si dimineata, daca preferi) si contin notiuni de istoria artei, desen 2D, cromatica si bugetare. Se ofera cele mai importante detalii despre ele, dar pentru o documentare ca la carte, ramane sa mai frunzaresti si tu. Accentul cade pe partea teoretica.
  4. Aproape fiecare sedinta de curs se incheie cu una sau mai multe teme pentru acasa. De multe ori, ele sunt desene 2D, exercitii de styling, exemplificarea anumitor stiluri sau marele proiect de final, amenajarea unui apartament.
  5. Pe parcursul cursului, sunt invitati specialisti in diverse domenii. Cel mai mult mi-a placut de Mihai Marin de la Lechler, fost cursant, care ne-a vorbit despre culori, combinatii si doze.
  6. Se incurajeaza interactiunea in vederea construirii unei comunitati. Ileana este un scouter cu experienta pentru design interior. Dar oportunitatea poate veni si din partea colegilor. Cei din generatiile anterioare au fost exemple bune de turning friendship into business.
  7. Nu tre’ sa scrii toata prezentarea (aceasta iti este trimita prin wetransfer la un anumit interval sau la finalul cursului). Aici au fost cateva probleme de organizare, pentru ca nu le primesti chiar atat de repede precum ti-ai dori, dar in final se trimit toate din nou, asa ca all good.
  8. La final de curs, ai de dat un examen tip grila cu 18 intrebari apoi trebuie sa predai un proiect de amenajare interioara pentru un brief pe care il primesti cam dupa cursul 3 (asa ca ai timp sa-l proiectezi).
  9. Daca intentionezi sa-ti faci firma si ai nevoie de cod CAEN, examenul de la Ministerul Muncii se da ulterior, la cel putin 2 saptamani dupa incheierea cursului si este similar celui pe care il sustii cu Ileana.
  10. Acum c-am terminat cursul de la DallesGo, pot sa spun c-am aflat niste informatii faine, pe care altfel nu le-as fi adunat structurat, ca profesionalismul nu inseamna si aroganta, ba Ileana a fost cel mai prietenos prof posibil si ca mi-am identificat aspectele care scartaie, ca sa le captusesc in particular.

Pasul urmator? Vreau sa transform Ginger Home Design in realitate, sa adun experienta si sa fac din design interior o activitate constanta. Wish me luck!

Comments

comments

2 thoughts on “10 idei despre cursul de design interior de la DallesGo”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.