Vin Avincis – povestea de dincolo de degustare

Aseara am fost la The London Street Atelier, unde a avut loc degustarea unei lichori pe care m-as vedea savurand-o mai des: vin Avincis. Papilele mele gustative au fost rasfatate si de preparatele culinare ale lui Rachel, chef-ul localului, care au completat echilibrat aromele subtile ale celor 5 propuneri din Crama Avincis.

Daca ii treceti pragul, trebuie sa incercati Teryaki Salmon Cubes, este cel mai fraged somon care mi-a incantat simturile.

Vin Avincis

Familia Stoica este cea care ne-a oferit prilejul sa degustam vinul facut la Vila Dobrusa, conacul pe care l-au restaurat la Dragasani. Povestea a inceput, de fapt, in 1927, cand strabunicii Cristianei Stoica au cumparat o vie in Dragasani, cu un conac construit la 1904. Insa cu nationalizarea, statul a preluat via iar familia a reusit sa o recupereze abia in 1997. Mult timp dupa aceasta reusita, Cristiana si Valeriu Stoica s-au hotarat sa investeasca in vie si sa puna bazele Avincis.

Intre timp, vedetele cramei lor – Cramposia, Feteasca Regala & Pinot Gris, Rose Carbernet Sauvignon & Merlot, Cuvee Andrei – Cabernet Sauvignon Si Negru de Dragasani au castigat numeroase premii si au trecut granita. Rachel ne povestea pe-un ton glumet ca Negru de Dragasani este un adevarat succes in localurile din Londra.

Pentru ca fiecare vin Avincis avea propria savoare si culoare, meniul continea si sugestii de combinare a licorii cu mancarea. Am zis c-ar fi util sa-l impartasesc:

Povestea vinului Avincis

Valeriu Stoica si sotia sa au dorit sa-si astearna in numele vinurilor lor un strop din traditia familiei.

De aceea, litera cu care incepe Avincis vine de la fiica lor, Andreea.

Partea de mijloc include cuvantul „vin”.

Iar intregul cuvant se leaga de varianta latina a verbului „a invinge”, ca omagiu al tinuturilor Dragasanilor ce-au suferit vreme de 50 de ani dar si al iubitorilor de vin care se vor apropia si mai mult de propria victorie, savurand licoarea.

Unde se gaseste vin Avincis

In Bucuresti, poti savura vin Avincis la:

  • Alt Shift
  • Bocca Lupo
  • Buongiorno Centrul Vechi si Victoriei
  • Cafe Verona
  • Carul cu bere

Iar lista completa e aici.

Multumesc pentru fotografia cu doamna Stoica, Silviu Pal, si pentru invitatie, RanEvents.

Related posts:

Comments

comments

Diana Duca

Leave a Reply