Strabucate in Saptamanile Inghetatei, in Cafeneaua Carrefour

„La bulivar, birjar!” e o replica faimoasa, insa incompleta. Cronicile dianeze povestesc ca varianta completa este, de fapt: „La bulivar, birjar, sa luam inghetata de scortisoara!” Si-apoi, daca nu stiati ce minune de condiment era scortisoara pe vremuri si cum se folosea in tot ce mancai, aflati acum. De la mine. Ca si eu am aflat mai ieri de la Povestasii, o asociatie care predica in lume cauza mancarurilor bune, din mos stramosi.

Saptamanile Inghetatei la Cafeneaua Carrefour

Povestasii au venit in recenta Cafenea Carrefour, despre care una din invitate, care sta vis-a-vis de Mega Mall, povestea ca era convinsa ca era un Starbucks, in timpul lucrarilor. Ce-i drept, arata tare cochet. Asa ca atelierul Strabucate, tinut de Povestasi a facut casa buna cu decorul.

Si fiindca sunt Saptamanile Inghetatei la Carrefour, Povestasii ne-au informat despre inghetata, cu precadere cea de scortisoara, preferata boierilor. Parca si vizualizam cand spuneau ca pe vremuri nu existau frigidere si congelatoare iar gheata era carata de sclavi sau slujitori de pe munti, servind alimentelor depozitate in beci.

Chiar si mai demult de inghetata cu scortisoara, preferata boierilor, inghetata are origini asiatice si la inceput, nu era nimic mai mult decat gheata insiropata cu arome fructate si, mai tarziu, batoane de vanilie si cacao.

Dupa atata palavrageala, Printesa Polonic, o prezenta tare placuta si discreta, ne-a invitat la un workshop: sa facem chiar noi inghetata de scortisoara, dupa reteta povestita la Strabucate. Eu nu am vrut sa-mi las un deget suvenir pe acolo pentru ca ma stiu tare neindemanatica, dar mi-a placut ce-a iesit din mainile lor si chiar daca nu veti gasi inghetata de scortisoara de care tot turui de-un articol incoace, va invit sa degustati produsele premium din Cafeneaua Carrefour din Mega Mall si sa profitati de Saptamanile Inghetatei de la Carrefour.

sursa foto: Unsplash

Related posts:

Comments

comments

Diana Duca

Leave a Reply