(P)Reteta de tacos cu bere rece

Ieri am facut 3 descoperiri: Ca mirosul coriandrului este divin. Ca tacos-ul merge de minune cu bere rece, ba chiar se pun in valoare reciproc. Ca e bine cand suntem multi in bucatarie (sau nu), pentru ca eu nu apuc sa prepar nimic.

Reteta de tacos

Ca sa incepem cu inceputul, ieri ne-am adunat in familie si ne-am apucat de pregatit tacos, cu ajutorul unui kit special in care aveam deja toate ingredientele necesare, ba chiar si o farfurie simpatica de la Chicineta. Reteta este una simpla. Ai nevoie de carne tocata, sos de rosii si condimente mexicane pe-un front, iar pe celalalt de rosii, ceapa rosie, usturoi, coriandru si sucul de la jumatate de lime, pe celalalt. Si de putina salata eisberg si smantana, ba chiar putina branza cheddar pentru final.

In prima etapa, se pun intr-o tigaie incinsa carnea, condimentele si sosul de rosii si se lasa la perpelit timp de o ora, poate chiar doua, la foc mic. Intre timp, intr-o alta tigaie se pun ceapa si usturoiul pana prind putina culoare, urmate de rosii si coriandru, stropite cu lime, pana cand amestecul prinde o textura cremoasa si un miros de te urci pe pereti.

Cand cele 2 amestecuri sunt gata, se asaza pe-o lipie de tacos (ar fi grozav daca ai face rost chiar de una mai tare si aurie si de dimensiuni reduse, cum sunt cele originale), se ung cu smantana, se pune salata eisberg proaspata si se…devoreaza.

Iar secretul este sa combini minunea cu berea Staropramen, pentru ca asa se pun in valoare reiproc.

Kit-ul mi-a fost oferit de Staropramen, pentru a testa in avanpremiera unul dintre preparatele de care te-ai putea bucura si tu la Street FOOD Festival, unde Staropramen este partener oficial si unde 10 chefi iti vor dezvalui secretele lor. In cadrul Flavour Makers, vei putea patrunde in culisele food truck-urilor, alaturi de Chef FOA. Seria video va putea fi urmarita pe oamenisigusturi.ro/streetfood si pe pagina de Facebook Staropramen.  

Related posts:

Comments

comments

Diana Duca

Leave a Reply