3 calatorii pentru iubitorii de ciocolata

De cand mananc devorez eu ciocolata, multe bunataturi s-au inventat. Dar indiferent cati „cocovani” scoate internetul, nicio bucatica de mancare nu ma va face atat de vesela precum ciocolata, cu care am o relatie de iubire-ura, atunci cand facem un triunghi amoros si cu cantarul. Dar la naiba, singurul mod in care voi spune stop ciocolatei va fi daca voi afla vreodata ca e facuta din voma de bebelus! Si pentru ca o scarbosenie nu-si are locul in acest articol inchinat Zeitei Ciocolate, sunt acum datoare cu un pont delicios. Sau cu 3, ca tocmai am mancat o ciocolata delicioasa cu fulgi de porumb si-s in toane bune.

  1. Ritter Sport Colorful ChocoWorld Berlin, un rai de ciocolata

In caz ce se intreaba cineva unde sunt piciorul de plai si gura de rai si Google Maps nu prea ajuta, va zic eu: raiul e la Ritter Sport Colorful ChocoWorld Berlin, acolo unde brandul Ritter Sport ( a se citi „Șport”) isi expune minunatiile pe 2 etaje.

Daca te afli in Berlin si devorezi ciocolata ca mine, sa stii ca nu departe de Checkpoint Charlie, se afla un fel de muzeu al ciocolatei, unde intrarea este gratis, unde vei gasi:

  • Un magazin cu toate sortimentele Ritter Sport, sortimente rare, dintre care unele sunt vegane; le gasesti la parter si vei gasi nu doar cateva zeci de sortimente de ciocolata, dar si multe variante de gramaje – tip bomboana, Ritter Sport clasice, de 2 ori mai mici, de 2 ori mai mari, cate 10 mici, la cutie, la punga, ba chiar si ambalaje surpriza care nu revela ce au inauntru si cate si mai cate; iar vestea si mai buna e ca sortimentele au preturi chiar decente, tabletele sunt mai ieftine ca la Duty Free. Eu am dat pe 2 kilograme de ciocolata cu vreo 10 tablete clasice, vreo 2 seturi de 10 mini-ciocolate, 2 ciocolate surpriza si o ciocolata gigantica 15 euro. Recomandarea mea: ciocolata cu fulgi de porumb in ambalaj galben. E preferata mea de la Ritter Sport!
  • Un muzeu unde iti arata cum se face ciocolata, cu video-uri pe display-uri integrate intr-un univers fun al ciocolatei;
  • Cireasa de pe tort: o zona unde iti poti comanda propria ta ciocolata, alegand din 3 tipuri – alba, cu lapte sau neagra – si adaugand 3 ingrediente alese de tine – preferatele mele sunt gummy bears (e cea mai buna ciocolata posibila), bezea si lamaie.

Daca intereseaza pe cineva, poti sa-ti cumperi si suveniruri non-ciocolatesti din magazin, gen tricou, sapca sau creioane inscriptionate cu Ritter Sport…dar nu cred ca intereseaza, nu?

2. Museu de la Xocolata din Barcelona

Catalanii sunt tare ofuscati in Barcelona ca tre’ sa fie frati cu spaniolii din Madrid, asa ca daca vreodata s-ar incheia vreun tratat de autonomie, ar trebui sa se semneze in Muzeu de la Xocolata (pana si denumirea e catalana si nu spaniola), acolo unde n-ai cum, dar n-ai cum sa mai fii ofuscat. Nu te lasa papila gustativa!

Museu de la Xocolata nu e foarte cunoscut ca obiectiv turistic in Barcelona, dar e simpatic, mai ales daca ai/esti un copil (mare). Pentru 6 euro, poti sa:

  • Cumperi un bilet de intrare care, culmea, este o tableta mica de ciocolata pe care mai mult ca sigur o vei devora imediat ce vei intra in muzeu;
  • Sa descoperi istoria si procedeul prin care se obtine ciocolata, intr-un mod mai amplu decat la Berlin, dar in niste incaperi mai putin vesele;
  • Sa admiri (si sa rezisti tentatiei de a manca) statuile de ciocolata ce reprezinta figuri cunoscute din desenele animate (Chicken Little) dar si mandria Barcelonei, catedrala lui Gaudi

Poate ti se pare usor dificil sa gasesti muzeul de ciocolata, dar eu zic ca merita vazut, mai ales ca poate fi interpretat ca o alternativa mai ieftina la muzeul de ceara din Madrid.

3. Clatitele cu Nutella din Paris

Sunt una dintre putinii care n-au fost impresionati de Paris, mi s-a parut un oras murdar si plin de hateri, insa nu degeaba clatitele sunt cunoscute in orice tara cu varianta lor in limba franceza – crepe. Pentru ca nimeni (scuze, mama) nu face clatite mai bune ca la Paris!

In caz ce vrei sa te bucuri de o clatita cu ciocolata la mama ei acasa, la un pret decent, aproape de o statie de metrou, intr-un loc mai putin turistic deci putin mai intim, iti recomand sa dai o fuga la statia de metrou Bastille  si sa vizitezi intri in Creperie Saint-Malo. O sa descoperi o gama variata de clatite, nu doar cu ciocolata, dar parca e pacat de Dumnezeu si de Paris sa nu comanzi si-una de genul asta, mai ales ca ciocolata vine din borcanele gigantice de 5 kilograme de Nutella, un cadou grozav pentru mine, in caz ce nu aveti inspiratie in februarie.

Acestea fiind zise, cred ca urmatoarea ta destinatie e ori un magazin cu ciocolata, ori bucatarie ori un site de bilete de avion. Oricare ar fi, sharing is carin. Tu unde ai mancat cea mai buna ciocolata?

 

Related posts:

Comments

comments

Diana Duca

Leave a Reply